NordNews
Avem ce spune

Pe vreme de COVID-19, Igor Dodon, a început a scrie românește, cu „” din „A”

Șeful statului, Igor Dodon, a început a scrie cu știința ortografiei și punctuației românești, cu „” din „A”. Cel puțin asta putem observa pe pagina de Facebook a președintelui.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat astăzi ședința ordinară a Centrului unic de comandă, unde a discutat principalele evoluții în combaterea răspîndirii COVID-19. În contextul creșterii numărului de persoane infectate, în special din Soroca și Ștefan Vodă, Dodon a informat despre decizia de a institui o carantină mult mai dură în cele două localități. ‪Totodată, din mesajul publicat de Dodon pe pagina sa de Facebook, aflăm că a fost începută testarea personalul medical din localitățile unde sunt focare de infecție, fiind deja testați 872 de medici și asistenți medicali, dintre care 240 – sunt infectați cu COVID-19.

Totuși, textul mesajului semnat de Dodon conține mai multe greșeli gramaticale, stabilite cel puțin de ortografia limbii române.

La finalul mesajului său, Dodon a făcut un apel către toți politicieni. Acesta a cerut să fie impus un moratoriu total asupra oricărui subiect politic în timpul pandemiei de COVID-19, iar politicienii să-și concentreze efortul comun pentru a gestiona mai ușor această criză.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"