NordNews
Avem ce spune

Pensiile vor fi reexaminate de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2023, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl vor obţine persoanele care au realizat după stabilirea pensiei un stagiu de cotizare de 2 ani, pensia pentru limită de vârstă fiind stabilită până la 1 ianuarie 2019, și care nu au beneficiat de reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă la etapele anterioare. Anunțul a fost făcut de Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova.

La fel, vor fi reexaminate şi pensiile de dizabilitate stabilite de la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie, de cel puţin 7 ani.

Cererile  de reexaminare a pensiei pot fi depuse începând cu 1 ianuarie 2023.

„Încurajăm beneficiarii să depună cererile pentru reexaminarea pensiilor, ONLINE, fiind cea mai simplă, rapidă și comodă modalitate de a economisi timp și resurse”, se arată într-un comunicat emis de Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova.

Cererea în formă electronică poate fi depusă prin intermediul paginii web oficiale a CNAS www.cnas.gov.md și portalului guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md, fiind necesar de a introduce un minim de date de identificare:

  • tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată,
  • numărul de identificare,
  • data naşterii.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"