NordNews
Avem ce spune

Pensionar norocos! A găsit bijuterii din aur și 120 de mii de euro într-un sac de gunoi

Un pensionar din Germania a găsit o comoară în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau. Deoarece polițiștii nu au putut afla în șase luni cine este proprietarul, bătrânul poate păstra banii și bijuteriile, conform legii, scrie Frankfurter Rungschau, citat de Digi24.ro.

Pensionarul a găsit bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau în noiembrie anul trecut. Timp de șase luni, poliția l-a căutat pe proprietar, dar fără rezultat. Acum, i-au comunicat celui care a găsit comoara că o poate păstra. Din dorința de a-i proteja identitatea, poliția nu a dat informații despre reședința norocosului.

Pensionarul a găsit comoara în timp ce tundea gardul viu. 90 de bijuterii din aur – inele, coliere – și 100.000 de euro în numerar se aflau într-un sac de gunoi vechi și murdar.

Cel mai probabil, comoara se afla acolo de mult timp, potrivit sursei citate. Bărbatul a anunțat imediat polițiștii, care l-au căutat pe proprietar în toată țara. Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba despre o infracțiune, dar această pistă nu a fost confirmată.

Legea prevede că o persoană devine proprietar al lucrului găsit, dacă în șase luni de la raportarea către poliție proprietarul nu este găsit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"