NordNews
Avem ce spune

„Pentru 1500 de lei mi-am riscat viața în timpul gărzilor?” Reacția unui lucrător medical după ce și-a ridicat adaosul salarial promis de autorități

Astăzi, mai mulți lucrători din medicină și-au primit adaosurile la salarii promise anterior. Atât că mărimea acestor adaosuri s-a lăsat cu nemulțumiri. Asistentul medical Eugeniu Cebotari, care anterior a vorbit public despre lipsa echipamentului adecvat la locul său de muncă, a anunțat azi că a primit un adaos la salariu de 1500 de lei, scrie Zdg.md.

El a precizat că a discutat cu șefa stației, iar suma transferată este totalul și pentru adaosul promis de autorități, și pentru premiile cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Tânărul ne-a spus anterior că salariul său variază între 3500 și 4 mii de lei lunar, în funcție de numărul gărzilor pe care reușește să le facă.

Pe 13 aprilie curent, conducerea IMSP CNAMUP anunța că până la data de 15 aprilie, persoanele implicate în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19 (medici; felceri; infirmieri și șoferi de ambulanță) vor primi suplimentul în măsură de 50% la salariu stabilit prin Dispoziția nr. 16 a Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova.
Mai mult, toți angajații IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească urmau să primească un premiu în mărime de 1500 lei cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"