Pentru cine au votat cetățenii români din Republica Moldova

Potrivit rezultatelor publicate de Biroul Electoral Central, Klaus Iohannis este în topul preferințelor cetățenilor români din R. Moldova, care s-au prezentat la cele 37 de secții de votare deschise aici în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale din România. 

Astfel 77,05 la sută din cei peste 43 de mii de cetățeni români  care au participat la alegerile prezidențiale, i-au acordat votul de încredere lui Klaus Iohannis.  Pe locul doi, la mare distanță, se situează Theodor Paleologu, candidatul PMP cu 9,09%.  Dan Barna, candidatul USR-PLUS a fost al treilea în preferințele basarabenilor și s-a ales cu 7,49% din voturi. Iar fostul premier Viorica Dăncilă, candidatul PSD a fost votată de 2,49% din alegătorii.

Totuși, rezultatele generale la prezidențialelor, arată că în turul II se vor lupta pentru funcția de președinte al României, Klaus Iohannis, cu un scor de aproape 38% și Viorica Dăncilă, cu 22,6%.

Amintim că la alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie 2019, a fost cea mai modestă prezență la vot din istorie și anume sub 48 de procente. În timp ce în diaspora s-a înregistrat cea mai mare prezență la vot, mai exact peste 675 de mii de români din afara țării și-au ales președintele.

leave a reply