NordNews
Avem ce spune

„Pentru Moldova” insistă pe livrarea medicamentelor la domiciliu, deşi CC a declarat neconstituţionale legile cu privire la farmaceutică

Deputaţii Pentru Moldova insistă pe ideea livrării medicamentelor. Astăzi, în Parlament s-a votat un proiect de lege care instituie posibilitatea de a livra medicamente şi produse parafarmaceutice la  domiciliu, de către întreprinderile farmaceutice, asta deşi Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale legile adoptate de PSRM-Pentru Moldova la 16 decembrie 2020 cu privire la activitatea farmaceutică, care prevedeau, inclusiv, livrarea la domiciliu a medicamentelor persoanelor cu dizabilitate severă, transmite tvrmoldova.md. 

PROIECTUL pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică a fost propus de Pentru Moldova şi a fost aprobat în prima lectură, la fel, de PSRM şi Pentru Moldova.

„Având în vedere că persoanele bolnave de COVID-19 sunt obligate să stea în izolare, accesul la medicamente este limitat. Acest lucru se observă în special la persoanele care locuiesc singure, persoanele în etate, care nu pot să se deplaseze la farmacii pentru a procura cele necesare în vederea tratamentului virusului COVID-19 şi nu au pe cine ruga pentru a le oferi ajutor”, a explicat Ruxanda Glavan, membru al Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, unul din autorii proiectului.

Potrivit legii, modificarea legislaţiei va garanta tuturor persoanelor acces nestingherit la medicamente, oferind posibilitatea de a le achiziţiona la domiciliu, specifică deputata.

Proiectul urmează a fi aprobat şi în lectura a doua.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata