NordNews
Avem ce spune

Percheziții într-un dosar de spălarea banilor. Făptașii au obținut ilegal suma de peste 5 milioane de lei

Ieri, oamenii legii au efectuat percheziții în peste 10 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul spălării banilor. Mai multe persoane din raza municipiului Chișinău au pus la cale și au creat o schemă frauduloasă de legalizare a mijloacelor financiare obținute din surse ilicite de venit. Aceștia au creat și înregistrat mai multe persoane juridice pe fondatori diferiți, companiile însă erau gestionate de fapt de una și aceiași persoană, acestea având adrese comune la subdiviziunile în care își desfășoară activitatea, fiind amplasate pe 3 adrese în municipiul Chișinău.

În continuare, banii uneia din aceste companii care presta servicii IT, proveniți din evitarea achitării taxelor și impozitelor la stat, precum și din tranzacții fictive încheiate cu alte entități juridice, sub pretextul prestării acesteia de către alte companii implicate în această schemă prejudiciabilă a serviciilor de vulcanizare, de ornamentare și de altă natură, erau transferate fictiv între persoanele juridice investigate, astfel banii respectivi erau introduși ulterior în circuitul legal.
Prin această metodă, într-o perioadă de un an și jumătate, făptuitorii au obținut  ilegal suma de cel puțin 5 334 907 lei.
În rezultatul perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe documente, suporturi tehnice de stocare a informațiilor, ștampile și alte obiecte care au legătură cu dosarul penal investigat și care urmează a fi cercetate în cumul cu alte probe administrate pe caz, iar procurorii au reținut o persoană pe un termen de 72 ore.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"