NordNews
Avem ce spune

Percheziții la BNM. Au fost ridicate o serie de acte relevante pentru frauda bancară

Procuratura Anticorupție continuă acțiunile de urmărire penală în contextul investigării dosarului privind frauda bancară, transmite OFICIAL. Potrivit unui comunicat de presă, pe parcursul zilei de ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, fiind ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului.

Amintim că, la începutul lunii martie, pe acest caz au fost reținute, iar ulterior puse sub învinuire 6 persoane – foști și actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. În concret, este vorba despre un fost Guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM, se spune în comunicat.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sunt cercetați în stare de arest la domiciliu.
Ei sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.
Procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"