NordNews
Avem ce spune

Percheziții la PCCOCS. Sunt vizați procurorii Dumitru Răileanu și Elena Ceruța

La această oră se desfășoară percheziții în birourile a doi procurori din cadrul PCCOCS. Potrivit surselor acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate de către procurorii anticorupție în cadrul dosarului penal al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, scrie Deschide.md.

Sursele au ținut să menționeze că perchezițiile se desfășoară în birourile procurorilor Dumitru Răileanu și Elena Ceruță de la PCCOCS, cei care ar fi semnat procesul verbal a ședinței de lucru de la PG în cadrul căreia s-a luat decizia de a renunța la învinurile în privința lui Veaceslav Platon, în dosarul „fraudei bancare”.

Același proces verbal ar fi fost semnat de către  Alexandr Stoianoglo, adjunctul său de atunci, Mircea Roșioru, dar și Ion Caracuian, ex-șef PCCOCS.

Amintim că Jurnaliștii Nordnews.md a scris că Dumitru Răileanu, procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cel care l-a arestat pe fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și preşedintele Federatiei de Arte Martiale, Dorin Damir, figurează în dosarul interceptărilor. Este vorba despre interceptarea discuțiilor telefonice și filajului lideriilor opoziției, jurnaliștilor, activiștilor civici, inclusiv a actualului Președinte Maia Sandu.

Surse demne de încredere, au declarat pentru Nordnews.md, că Dumitru Răilean a dat ordonanță de mai multe ori cu privire la urmărirea unor lideri politici, în special a Maiei Sandu, pe atunci lidera Partidului Acțiune și Solidaritate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata