Mai multe percheziții au loc la moment în localitatea Sadova, raionul Călărași. Subiect al cauzei penale ce vizează perchezițiile ar fi două containere din metal ce s-ar afla pe un teren al companii ce ar avea tangențe cu Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, scrie deschide.md 

Procuratura Generală confirmă perchezițiile din localitatea Sadova raionul Călărași. Solicitată de Deschide.MD, procurorul Mariana Cherpec ne-a comunicat că „perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău Oficiul Centru, în comun cu angajații IGP, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova, manifestată prin sustragerea a două containere de metal”.

Containerele din metal ar fi ajuns ilegal de pe teritoriul Întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” pe teritoriul terenului agricol din satul Sadova cu ajutorul unor angajați din cadrul unor subdiviziuni ale CFM. Daunele CFM în acest caz ar ajunge la aproape 50 mii lei.

Terenul pe care au fost lăsate containerele ar aparține companiei SRL „AGROFACTORY”. În actele Agenției Servicii Publice fondator al firmei „Agrofactory” SRL este Alexandru Dodon, fratele fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon. Numele companiei apare și într-o investigație a ZdG.

Pe 31 decembrie 2021 judecătoria Chișinău sediul Centru a autorizat perchezițiile care au loc astăzi în localitatea Sadova, pentru a stabili toate circumstanțele și a identifica persoanele vinovate.