NordNews
Avem ce spune

Perfectarea pașaportului românesc: Află dacă poți redobândi cetățenia română

În Republica Moldova, în continuare, există un număr foarte mare de persoane, care doresc să obțină cetățenia română fie sunt în proces de redobândire. Cu toate că cerințele autorităților române au devenit mai stricte, numărul solicitărilor din partea moldovenilor rămâne semnificativ.

Cine are dreptul să redobândească cetățenia română?

Pentru a iniția procesul de redobândire a cetățeniei române, primul pas este să determini dacă îndeplinești criteriile de eligibilitate. Majoritatea moldovenilor optează pentru redobândire în conformitate cu articolul 11 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991. Totuși, există și o cale mai lungă și mai complexă – cea a naturalizării.

Astfel, pentru a putea solicita redobândirea cetățeniei române, trebuie să ai legături de sânge cu persoane născute pe teritoriul României Mari până la 28 iunie 1940. Legătura de rudenie până în gradul III (adică buni sau străbuni) îți deschide calea pentru depunerea unui dosar de cetățenie română.

Cum pregătești dosarul de cetățenie română

Primul pas este să colectezi documente de stare civilă care atestă legătura ta de rudenie cu acei strămoși care au fost cândva cetățeni români. Este crucial ca aceste documente să fie corect întocmite, deoarece chiar și cea mai mică neconcordanță sau eroare poate duce la respingerea dosarului.

Dacă se depistează greșeli în acte, va trebui să soliciți la Agenția Servicii Publice corectarea actului și eliberarea duplicatului. Fii atent la acte, deoarece un dosar incomplet sau cu erori va fi respins.

Odată ce ai adunat toate documentele necesare și le-ai legalizat la notar, următorul pas este apostilarea. Pentru depunerea dosarului va fi necesară o programare în prealabil la Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România sau la unul dintre Consulatele României.

Cu JustConsult economisești timp prețios și reduci stresul

Deși procesul poate părea complicat și consumator de timp, există opțiuni pentru a-l face mai ușor și mai eficient. În acest sens, Just Consult companie de consultanță juridică îți poate deveni un aliat de încredere.

Compania se specializează în pregătirea dosarelor de redobândire cetățenie română. JustConsult își asumă sarcina de a verifica și corecta documentele tale, de a face programările necesare și chiar de a-ți asigura transportul în condiții confortabile și sigure către sediul ANC în România.

Cu ajutorul experților JustConsult, vei economisi timp prețios și vei reduce stresul asociat acestui proces.

Dacă ești interesat să afli mai multe sau să beneficiezi de o consultație gratuită, vizitează site-ul justconsult.md și completează formularul disponibil acolo. Un consultant va reveni cu un apel pentru a-ți oferi mai multe detalii.

În cazul unei urgențe sau a dorinței de a discuta imediat cu un expert, poți suna la numărul de telefon 022 80 20 81.

Contactează JustConsult chiar și de peste hotare pentru a primi ajutor:

WhatsApp/Telegram: +373 605 33 533

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"