NordNews
Avem ce spune

Pescuia ilegal în apele râului Nistru. Un cetățean ucrainean a fost depistat astăzi de către polițiști

Patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră „Tudora-1″ a depistat pe malul râului Nistru un cetăţean al Ucrainei în timp ce pescuia ilegal cu ustensile prohibite. Astăzi, în jurul orei 04:35, bărbatul a fost observat când scotea din apele râului plase cu peşte, informează tvrmoldova.md

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au legitimat un locuitor al raionului Belgorod-Dnestrovsk, Ucraina, în vârstă de 62 de ani. Acesta reuşiseră să pescuiască 19 kg de peşte de diferite specii. În posesie avea două plase de tip monofilament cu lungimea de 30 metri fiecare, dar şi o barcă confecţionată din lemn şi învelită cu aluminiu, fără inscripţii.

Conform procedurilor legale, bunurile au fost ridicate şi depozitate pe teritoriul Sectorului, ca ulterior să fie transmise după competenţă Inspectoratului de Protecţie a Mediului (IPM).

Cazul în continuare se cercetează sub toate aspectele legale.

Pescuitul în apele de frontieră se permite numai în perioada luminoasă a zilei, cu avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră şi cu respectarea strictă a regulilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata