NordNews
Avem ce spune

Peste 1.000 de tineri vor fi înrolați în Armata Națională în perioada octombrie-ianuarie

Sarcina de încorporare în lunile octombrie 2021-ianuarie 2022 este de 1.050 de recruţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Naţională și 10 pentru serviciul militar cu termen redus. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 13 octombrie, în cadrul ședinței Guvernului, scrie cotidianul.md

Potrivit proiectului hotărârii „Cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie-iulie 2021 şi încorporarea în serviciul militar în octombrie 2021- ianuarie 2022”, prezentat de ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, încorporarea cetăţenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării.

Instituția va elabora planul de repartizare a recruţilor şi va redistribui sarcina de încorporare între centrele militare. Totodată, la sfârşitul încorporării, Centrul de gestionare a resurselor de mobilizare și al efectivului Armatei Naționale va generaliza neajunsurile depistate în perioada desfăşurării campaniei de încorporare în activitatea comisiilor medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, cu informarea ulterioară a Ministerului Sănătății.

Unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea şi unitatea teritorială autonomă cu statut special vor organiza efectuarea examenului medical preliminar şi a expertizei medico-militare a recruţilor de către comisiile medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, în volumul şi modul prevăzute de legislaţie.

Totodată, potrivit documentului, cheltuielile legate de încorporare se vor efectua din contul bugetelor administrațiilor publice locale și Ministerului Apărării.

Controlul asupra executării hotărârii se pune în sarcina Ministerului Apărării și intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"