NordNews
Avem ce spune

Peste 10.000 de morți în Turcia și Siria. Unii supraviețuitori nu au mâncat de două zile

Numărul oamenilor uciși în cutremurul, produs acum două zile în Turcia și Siria, este în continuă creștere. Echipe de salvatori din 30 de țări au venit în regiune afectată de seism pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor. În același timp, se pierde speranța de a mai găsi oameni vii sub dărâmături, în special în Siria, unde mai multe localități sunt izolate din cauza războiului. Președintele Turciei a decretat stare de urgență în 10 provincii din țară.

Aproximativ 10.000 de oameni au murit în cutremurele produse acum două zile în Turcia și Siria. Autoritățile se așteaptă că numărul morților va continua să crească în zilele următoare. 6.934 de oameni au fost uciși de cutremur în Turcia și alții 2.500 în Siria. Aproximativ 35 de mii de oameni sunt răniți, anunță autoritățile din Turcia.

Aproape 6 mii de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurelor de luni.

Salvatorii au muncit contra cronometru, în condiții de vreme rece. Autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului deceselor în urma cutremurului devastator de luni dimineața.

România și Republica Moldova au trimis salvatori în Turcia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor cutremurului devastator, produs luni dimineața și însoțit de peste 300 de replici.

Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud. Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya. Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și spun că au mâncat pentru prima dată după două zile. Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie.

1 Comentariu
  1. […] oamenilor uciși în cutremurul, produs acum două zile în Turcia și Siria, este în continuă creștere. Echipe de salvatori din 30 de țări au venit în regiune afectată de seism pentru a ajuta la […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"