NordNews
Avem ce spune

Peste 10 000 de persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 038 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 674 traversări persoane, dintre care 3 233 treceri la frontiera moldo-română,  1 043 treceri la frontiera cu Ucraina și 398 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei în sensul intrării în Republica Moldova au fost:  PTF Leușeni cu 1 515 traversări persoane și PTF Giurgiulești-Galați cu 912 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
  • trei persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
  • doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • două persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemne naționale;
  • 55 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 038 persoane și au fost completate 4 674 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Intrarea pe teritoriul Republicii Moldova se permite străinilor și apatrizilor care declară că vin din țările clasificate ca zonă verde și este interzisă celor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu excepții. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata