NordNews
Avem ce spune

Peste 100 de incidente raportate până la ora 09.00 de către observatorii Promo-LEX

Peste 100 de incidente au fost raportate până la ora 09.00 de către observatorii Promo-LEX, cu aproape 40 de incidente mai multe decât în primul tur de scrutin, transmite hotnews.md. 
Observatorii au raportat 13 incidente legate de deficiențe în funcționarea sistemului SIAS “Alegeri”, în special din cauza conexiunii slabe la internet.
De asemenea, au fost comunicate 19 cazuri de sigilare necorespunzătoare a urnelor de vot și două cazuri de agitație electorală în apropierea secțiilor de votare.
Șeful Misiunii de observare a alegerilor “Promo-LEX”, Pavel Postică a declarat că e prea devreme să se pronunțe cu privire la cazuri de transportare organizată a alegătorilor, deși se atestă un flux mai mare de automobile și de cetățeni din stânga Nistrului care vin la cele 42 de secții deschise pentru ei.
„Legat de transportarea organizată a alegătorilor, la această etapă încă ne este complicat să venim cu anumite constatări. Se atestă un flux sporit de automobile, dar, încă, nu putem vorbi la această etapă de utilizarea unor automobile de mai multe ori”, a menționat Șeful Misiunii de observare a alegerilor “Promo-LEX”, Pavel Postică.
Observatorii au raportat cazuri când au fost constatate deficiențe în listele electorale, dar și un caz de restricționare a accesului în secția de votare a unui observator Promo-LEX.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"