NordNews
Avem ce spune

Peste 100 de mii de bălțeni sunt așteptați la urnele de vot. Unde vor fi amplasate secțiile

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie pe teritoriul municipiului Bălți au fost constituite 60 secții de votare, unde urmează să-și exercite dreptul la vot 102 773 de alegători. În mare parte, secțiile de votare sunt amplasate în instituțiile de învățământ din oraș, precum Universitatea de Stat „Alecu Russo”, gimnazii, licee – „Dimitrie Cantemir”, „Mihail Lomonosov”, „Nicolai Gogol”, „Mihai Eminescu”, „Lucian Blaga”, „George Coșbuc”, dar și în incinta caselor de cultură din oraș.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru scrutinul prezidențial din data de 1 noiembrie au fost tipărite 2 934 017 de buletine de vot, dintre care în limba română – 2 168 620 exemplare şi 765 397- în limba rusă.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, buletinele de vot tipărite vor fi distribuite consiliilor electorale de circumscripţie, ulterior remise biroului electoral al secţiei de votare.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, pe teritoriul Republicii Moldova au fost constituite 2004 secții de votare.

Amintim că CEC, a distribuit cele 556 mii de buletinele de vot pentru secțiile de votare deschise peste hotarele țării și urmează a fi transmise misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"