NordNews
Avem ce spune

Peste 100 de refugiați au avut nevoie de îngrijiri medicale. Mai mulți ucraineni sunt infectați cu COVID-19

Un număr de 103 refugiați, printre care 27 de minori s-au adresat la instituțiile medicale din Republica Moldova în ultimele zile. Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă, de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, transmite deschide.md

Potrivit susei citate, 40 de refugiați au fost internați în spitale pentru acordarea ajutorului medical, printre care și 27 de copii. Cele mai frecvente cazuri au vizat infecții respiratorii și gastrointestinale dar și afecțiuni cronice.

De asemenea, oficialul a menționat că în ultimele șase zile 48 de refugiați au fost depistați cu infecția COVID-19, iar două femei venite din Ucraina au născut la maternitățile din capitală.

Oficialul a precizat că în toate centrele de plasament pentru refugiați dar și la punctele de trecere a frontierei au fost detașate echipe de personal medical care oferă ajutor refugiaților și fac trierea cazurilor de COVID. De asemenea, Nicolaescu a spus că refugiații care nu au fost vaccinați împotriva noului coronavirus o pot face în Republica Moldova și a reiterat că țara noastră dispune de suficiente stocuri de vaccin. Ea a menționat că în scurt timp în țară vor ajunge chituri cu medicamente pentru bolnavii cronici ce vor fi oferite refugiaților și a specificat că toți refugiații cu boli oncologice sau cronice pot beneficia de tratament în spitalele din Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"