NordNews
Avem ce spune

Peste 100 mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, acordate Republicii Moldova

100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech i-au fost alocate Republicii Moldova prin platforma COVAX. Acestea urmează să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Maia Sandu a muțumit țărilor care contribuie la accelerarea procesului de vaccinare în Republica Moldova.
„Mă bucur că reprezentanții companiei Pfizer au răspuns atât de repede rugăminții noastre de a obține acces la acest vaccin. Suntem recunoscători țărilor care contribuie la platforma COVAX și ne ajută să accelerăm procesul de vaccinare a cetățenilor”, a scris Sandu.
Totodată, șefa statului a menționat că este inadmisibil, ca persoanele care se află în grupuri de risc să fie vaccinate în urma unor funcționari publici, după ce zilele trecute s-a confirmat că mai mulți aleș raionali, primari și oameni de afaceri s-au vaccinat fără rând.
VEZI și:
„Vaccinul trebuie administrat, în primul rând, personalului medical și celor aflați în grupuri de risc, precum profesorii, persoanele vârstnice și cu comorbidități. Este inadmisibil ca unele persoane să fie imunizate fără rând și, astfel, să lase într-un mare pericol medicii și alte categorii supuse riscului. Vom insista pe un control riguros din partea instituțiilor responsabile cu privire la corectitudinea administrării vaccinului, așa încât cei care au cea mai mare nevoie de el să-l primească cât mai repede”, a adăugat Maia Sandu.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata