NordNews
Avem ce spune

Peste 11 mii de locuri de muncă vacante în Moldova. Ce domenii duc lipsă de specialiști

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 17 decembrie erau în evidenţă 11240 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Edineț- 34, și Fălești – 7, scrie tv8.md.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2019 locuri de muncă vacante, constituind cca 18% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului.
Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 9221 locuri de muncă, ce constituie 82% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste trei mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.
Iar muncitorii necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (555), muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit (63), hamal, ajutor de educator ș.a.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"