NordNews
Avem ce spune

Peste 12.000 de persoane au traversat frontiera de stat a Republicii Moldova în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 468 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 099 traversări persoane, dintre care 3 858 treceri la frontiera moldo-română,  1 442 treceri la frontiera cu Ucraina și 799 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Leușeni – 1 771 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați –  1 026 traversări persoane;
PTF Sculeni – 914 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internaţional Chişinău – 799 traversări persoane;
PTF Otaci – 393 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat acțiuni ilegale precum trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene; patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; trei tentative de trecere a frontierei cu acte falsificate; trei cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; 107 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.
Printre acțiunile întreprinse se numără:
– monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară,
– detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
– izolarea de celelalte persoane,
– solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata