NordNews
Avem ce spune

Peste 130.000 de oameni au ieşit în stradă în Franţa

Zeci de mii de funcţionari francezi au ieşit marți,  în stradă, la Paris şi în alte oraşe ale Franţei, manifestând pentru a-şi apăra statutul şi a denunţa reforma propusă de guvern.
Aproximativ 15.000 de funcţionari au manifestat marţi la Paris şi alţii peste 120.000 de în întreaga Franţă la apelul tuturor sindicatelor, care s-au solidarizat în spatele aceluiaşi mesaj, ceea ce este o premieră din 2010 încoace, potrivit Euronews.
De la instalarea lui Emmanuel Macron la preşedinţia Franţei, este a treia zi de mobilizare pentru apărarea statutului funcţionarilor şi contestarea reformei avute în vedere de guvern.
În total, 180 de manifestaţii au avut loc în întreaga Franţă, poliţiştii, medicii sau profesorii denunţând în principal lipsa condiţiilor necesare de îndeplinire a activităţii şi salarizările precare. „Oamenii nu mai pot“, a descris situaţia Philippe Martinez, secretarul general al sindicatului CGT.
Dacă manifestaţia de la Paris s-a desfăşurat relativ calm, ciocniri scurte au avut loc în alte oraşe între protestatari şi forţele de ordine. În total, 24 de manifestanţi au fost reţinuţi în întreaga Franţă.
În pofida acestor mobilizări, Guvernul nu intenţionează să renunţe la reforma statutului funcţionarului, prezentând-o drept necesară pentru „modernizarea“ ţării.
Sursă: Adevărul.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"