NordNews
Avem ce spune

Peste 14 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

În ultima săptămână a lunii noiembrie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 14 185 de persoane, comunică radiochisinau.md 

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cel mai des au solicitat ambulanța cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 3 115 solicitări, inclusiv 43 pacienți cu Sindrom coronarian acut, urmate de urgențele respiratorii – 3 041 solicitări și cele neurologice – 1 862 solicitări, inclusiv 193 de accidente vasculare cerebrale.

În aceiași perioadă, la Departamentul CNAMUP au apelat 1 006 cetățeni cu diferite traume. Ambulanța a fost solicitată pentru 70 de persoane, care au suferit traumatisme de diferit grad în cazul a 51 de accidente, notează sursa citată.

De asemenea, medicii de pe ambulanță au consultat 104 persoane cu maladii infecțioase, 52 cu urgențe toxice și 18 persoane cu combustii. Totodată, echipele de medici au intervenit în cazul a 19 intoxicații cu medicamente, opt – cu dioxid și monoxid de carbon și șapte – cu alcool.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"