NordNews
Avem ce spune

Peste 163 de mii de persoane au beneficiat în aprilie de medicamente și dispozitive medicale compensate

Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate 67,6 milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna aprilie 2023. De aceste preparate farmaceutice au beneficiat peste 163 de mii de persoane.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în aprilie, cei mai mulți bani (circa 35 de milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, cele injectabile, analogii de insulină (în jur de 13 milioane de lei) și preparatele compensate pentru copii în staționarul de zi (peste 2,6 milioane de lei).

„De rivaroxabanum, unul din medicamentele incluse din 1 aprilie 2023 în lista medicamentelor compensate, indicat în prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice, au beneficiat circa 1900 de pacienți, suma compensată de CNAM fiind în jur de 1,5 milioane de lei”, se arată într-un comunicat emis de CNAM.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 2,8 milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 9600 de persoane, iar de lanțete – peste șapte mii. Totodată, mai mult de 240 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"