NordNews
Avem ce spune

Peste 20 de mii de locuitori din orașul Drochia vor avea acces la apă potabilă de calitate

Peste 20 de mii de locuitori din orașul Drochia vor avea acces la apă potabilă de calitate. Totul, grație unui proiect de „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord. Construcția va dura până în decembrie 2021.

Ieri, între Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria orașul Drochia au fost semnate contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură.

Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 82,87 milioane de lei, din care 6,14 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia.

Lucrările de construcție finanțate de Uniunea Europeană vor include reabilitarea celor cinci sonde, a stației de pompare și extinderea rețelelor de distribuție a apei.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi construită o nouă stație de purificare a apei potabile, care va include stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"