NordNews
Avem ce spune

Peste 200 de servicii medico-sanitare vor fi acordate la tarife reduse

Tarifele pentru 221 de servicii medico-sanitare vor fi diminuate. Executivul a aprobat astăzi revizuirea catalogului tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare. Noile prevederi vor permite pacienților să beneficieze de servicii mai calitative la un preț mai redus, scrie deschide.md.
Diminuarea prețului pentru o serie de servicii a fost posibilă datorită micșorării în anul 2017 a cheltuielilor suportate de instituțiile medico-sanitare la achiziționarea medicamentelor şi consumabilelor. Acestea au fost procurate prin intermediul Centrului pentru achiziții publice centralizate în sănătate.
Pe lângă reducerea tarifelor, documentul mai prevede excluderea a 208 de servicii medico-sanitare depășite, care nu mai corespund standartelor medicale și nu mai sunt prestate în prezent de instituțiile medicale. Alte 276 de servicii vor fi redenumite.
În același timp, având în vedere faptul că în sectorul ocrotirii sănătății apar metode avansate de diagnosticare și tratament, cu utilizarea utilajului modern, documentul prevede stabilirea unor tarife pentru 135 de servicii noi. Includerea acestora va lărgi spectrul de servicii medicale și va permite instituţiilor medico-sanitare să răspundă eficient şi prompt la necesităţile pacienților, pentru asigurarea populaţiei cu servicii medicale de calitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"