NordNews
Avem ce spune

Peste 400 de polițiști ucraineni au fost dați afară pentru că nu s-au vaccinat

Poliţia Naţională a Ucrainei a concediat 405 angajaţi pentru că nu erau vaccinaţi, a anunţat şeful Poliţiei Naţionale, Ihor Klimenko, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Deschide.md. 

„405 angajaţi nevaccinaţi au fost concediaţi din Poliţia Naţională a Ucrainei. Erau nevaccinaţi şi îşi puneau în pericol colegii”, a anunţat Klimenko.

Potrivit acestuia, în cadrul Poliţiei Naţionale, 2.500 de persoane au COVID-19 în prezent, însă 95% din întregul personal al poliţiei a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

În Ucraina, din 8 noiembrie, toţi oficialii şi profesorii nevaccinaţi vor fi suspendaţi. Această regulă nu se aplică persoanelor care au fost sfătuite de medici să nu se vaccineze.

În octombrie, Cabinetul Miniştrilor din Ucraina a aprobat procedura privind suspendarea angajaţilor nevaccinaţi din companii, instituţii şi organizaţii în care este necesară vaccinarea împotriva coronavirusului.

Totodată, ministrul ucrainean al sănătăţii a anunţat, pe 9 noiembrie, că, în curând, şi medicii vor fi suspendaţi dacă nu vor fi vaccinaţi. În prezent, 80% din personalul medical din Ucraina este vaccinat.

Alte domenii în care ar putea fi aplicată această măsură sunt: instituţiile din domeniul serviciilor sociale, instituţiile pentru protecţia copilului, centrele de reabilitare, companiile, instituţiile şi organizaţiile de importanţă strategică pentru economia şi securitatea statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata