NordNews
Avem ce spune

Peste 445 milioane de lei a încasat Serviciul Vamal timp de o săptămână

În perioada 23 – 29 aprilie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 445,6 milioane lei, fiind perfectate per total 11 103 declarații vamale.
Pe parcursul săptămânii trecute,   au fost relevate 102 tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 51 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 81 574 lei.
În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 95 001 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 624 și respectiv 13 372 traversări.
Serviciul vamal îndeamnă toți cetățenii carea au sesizat  eventuale abuzuri admise de către angajații instituției să  se adreseze  la  Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111). Iar șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"