NordNews
Avem ce spune

Peste 5 mii de cetățeni au intrat în Republica Moldova în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 461 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 037 traversări persoane, dintre care 3 170 treceri la frontiera moldo-română,  1 079 treceri la frontiera cu Ucraina și 788 treceri aeriene.

Cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei în sensul intrării în Republica Moldova a fos PTF Leușeni cu 1 454 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
– 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două cazuri de transport ilegal de bunuri;
– cinci persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național;;
– 87 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 461 persoane și completate 4 560 fișe epidemiologice individuale. Ca urmare, în punctul de trecere a frontierei Ocnița a fost identificată o persoană cu statut febril. Conform procedurilor în astfel de situații, persoana a fost izolată de fluxul de călători și solicitată intervenția Serviciului de Urgență 112 pentru excluderea riscului de infectare cu Covid-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 142 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"