NordNews
Avem ce spune

Peste 5 mii de persoane, transportate la spitalele din R.Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) anunță că pe parcursul ultimei săptămâni în instituțiile medicale din R.Moldova au fost transportate peste 5000 de persoane. Totodată, au fost înregistrate două nașteri în condiții de prespital, scrie deschide.md. 

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în perioada 04-10 ianuarie curent, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 14133 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5063 pacienți, dintre care 4383 maturi și 680 copii.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de 3163 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 44 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1845 cazuri, dintre care 203 accidente vasculare cerebrale.

Pe parcursul acestor zile pe traseele din țară au fost înregistrate 38 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 50 persoane, printre care 7 copii. Ulterior, medicii de pe ambulanță au transportat la spital 41 pacienți cu diverse traumatisme.

Totodată, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 2 nașteri în condiții de prespital. Primul caz a avut loc pe 6 ianuarie în raionul Căușeni. O femeie de 41 de ani a născut o fetiță. Pe 7 ianuarie în raionul Ceadîr-Lunga, o femeie de 24 de ani a născut un băiețel. După acordarea asistenței medicale de urgență, lăuzele și nou-născuții au fost transportați la Maternitate pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata