NordNews
Avem ce spune

Peste 50.000 de persoane au protestat la Dhaka împotriva Franței

Cel puţin 50.000 de persoane au manifestat luni la Dhaka, a anunţat poliţia, cerând boicotarea produselor franceze şi acuzând Franţa că susţine caricaturile cu profetul Mohamed, după declaraţiile preşedintelui Emmanuel Macron privind libertatea de exprimare, relatează agerpres.ro.

Manifestanţii, care au răspuns apelului grupului Hefazat-e-Islam, unul dintre principalele grupuri islamiste din ţară, au fost împiedicaţi să se apropie de ambasada Franţei, unde securitatea a fost întărită.

Organizatorii au anunţat, la rândul lor, că la proteste au participat peste 100.000 de persoane.

Aceasta este cea de-a treia manifestaţie de amploare de peste o săptămână împotriva Franţei şi a preşedintelui Macron organizată în Bangladesh, ţară cu 160 de milioane de locuitori, majoritatea musulmani. Manifestanţii protestează împotriva declaraţiilor preşedintelui Emmanuel Macron care apără dreptul la caricatură în numele libertăţii de exprimare, după decapitarea pe 16 octombrie de către un islamist radical a profesorului francez Samuel Paty, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Luni, protestatarii au scandat lozinci precum „boicotarea produselor franceze” sau „nu defăimării profetului Mahomed” şi au dat foc unei efigii a preşedintelui francez.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"