NordNews
Avem ce spune

Peste 50 de milioane de infectări cu noul COVID-19 în toată lumea. Octombrie, luna cu cel mai grav bilanț

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns la 50 de milioane la nivel global, arată o analiză Reuters. Cel de-al doilea val al pandemiei s-a produs în ultimele 30 de zile și reprezintă un sfert din totalul îmbolnăvirilor în lumea întreagă, transmite digi24.ro. 

Datele Reuters arată că octombrie a fost cea mai neagră lună a pandemiei, media ultimelor șapte zile arătând că numărul cazurilor crește cu peste 500.000, mai exact cu 540.000 în fiecare zi.

Statele Unite au înregistrat peste 100.000 de cazuri zilnice în cel de-al doilea val al pandemiei, iar în Europa a existat o creștere majoră a îmbolnăvirilor, ceea ce a contribuit la o explozie pe plan mondial.

În China, aproximativ 1,25 de milioane de oameni au murit de la începutul pandemiei, care a apărut la finele lui 2019.

Europa este în prezent cea mai afectată zonă de pe Glob de pandemia de Covid

Europa, care are aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. Mai mult, 24% dintre decesele provocate de Covid-19, s-au înregistrat în Europa.

Situația este cu atât mai gravă cu cât la nivelul continetului a fost raportat aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la 3 zile, adică 51% din totalul mondial, mai arată analiza Reuters.

Potrivit mediei ultimelor şapte zile, Franţa înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă.

Al doilea val de coronavirus pune la încercare sistemele de sănătate din Europa, fapt ce a determinat Germania, Franţa şi Marea Britanie să impună cetăţenilor o nouă rundă de lockdown.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata