NordNews
Avem ce spune

Peste 500 de copii vor studia la Centrul Raional pentru Elevii Capabili de Performanțe

La Soroca a fost deschis Centrului Raional pentru Elevii Capabili de Performanțe (CRECP). Ideea aparține autorităților sorocene din învățământ, iar scopul este de a crea condiții optime pentru pregătirea de olimpiade și concursuri a elevilor capabili de performanțe, transmite Observatorul de Nord
La festivitatea de deschidere au participat elevi și profesori, autoritățile raionale. În aceeași zi a fost desfășurată o lecție de probă.
Peste 500 de elevi care au media la disciplinele de studii de la 8,5 și dorința să facă performanță s-au înregistrat deja pentru a studia la acest centru. Potrivit informațiilor oferite de Direcția Învățământ, cca 200 dintre aceștia vor fi transportați din sate, cu autobuzele școlare.
Centrul își va desfășura activitatea în incinta LT “Constantin Stere” din municipiul Soroca. Potrivit șefei Direcției Învățământ, Angela Mușenco, instituția de învățământ oferă spațiile de studiu gratuit. Lecțiile la Centrul pentru Elevii Capabili de Performanțe se vor desfășura în zilele de sâmbătă și în vacanțe.
La finalul cursurilor, elevii vor susține teste de evaluare. Circa 30 de pedagogi, elevii cărora au cele mai bune rezultate la olimpiade și concursuri, vor preda la acest centru. Profesorii vor fi remunerați conform legii salarizării (la fel ca pentru lecțiile din școală).
Totodată, în fiecare an, atât elevii din raionul Soroca, cât și profesorii lor sunt premiați pentru rezultate bune la olimpiade și concursuri de către CR Soroca, inclusiv cei care vor studia în acest Centru…
Lecțiile la CRECP vor începe în această sâmbătă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"