NordNews
Avem ce spune

Peste 500 de tone de nămol au fost scoase din ogrăzile și casele afectate de ploile torențiale

Salvatorii în comun cu carabinierii, polițiștii și soldații Forțelor Armate au intervenit ieri în peste 40 de gospodării particulare, fiind curățate de nămol și apă, după intemperiile din data de 29 septembrie curent, care au afectat cel mai mult zonele de Sud și Centru ale țării, relatează realitatea.md

Conform IGSU, pe parcursul ultimelor zile, peste 500 tone de nămol au fost scoase din ogrăzile și casele afectate de precipitații. Totodată pompierii au desfundat două canale de scurgere pluvială, iar Serviciul Intervenție Gaze a continuat lucrările de restabilire a conductelor de alimentare cu gaze naturale. În total pentru înlăturarea consecințelor provocate de ploile abundente au activat 86 de persoane cu 21 unități de tehnică.

Activitatea de lichidare a consecințelor intemperiilor a fost efectuată prin mobilizarea comună a angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării și a Autorităților Publice Locale. Situația a fost gestionată de conducerea IGSU.

În continuare, la fața locului urmează să activeze Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.

Amintim că, la 29 septembrie curent, ploia torențială a făcut ravagii și a adus pagube considerabile în sudul țării și în unele localități din centru republicii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"