NordNews
Avem ce spune

Peste 516 tone de dezinfectant lichid pentru mâini va fi distribuit în instituțiile de învățământ

În scopul protecției sănătății elevilor, copiilor și a cadrelor didactice, în contextul situației pandemice Covid-19, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a demarat procesul de distribuire a peste 516 tone de dezinfectant lichid pentru mâini în instituțiile de învățământ, relatează deschide.md. 

Costul total al soluției dezinfectante este de peste 26 de milioane de lei, sumă alocată de către Guvernul Republicii Moldova.

Menționăm că organele locale de specialitate în domeniul învățământului urmează să distribuie dezinfectantul lichid pentru mâini în instituțiile de învățământ primar și secundar și în instituțiile de educație timpurie în conformitate cu numărul de elevi/copii existent în fiecare instituție.

Cantitatea de soluție dezinfectantă, distribuită, este suficientă pentru a asigura condițiile de igienă al elevilor și copiilor până la sfârșitul anului de studii 2020-2021.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către elevi și cadre didactice de a respecta cu strictețe regulile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19, prin purtarea măștii de protecție în locurile publice, spălatul frecvent al mâinilor și respectarea distanței fizice.

Distribuirea dezinfectantului lichid pentru mâini pe raioane/municipii a fost aprobată prin Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr.1256/2020 „Cu privire la distribuirea dezinfectantului lichid în instituțiile de învățământ general”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"