NordNews
Avem ce spune

Peste 700 de pompieri portughezi luptă contra incendiilor de pădure în centrul ţării

Sute de pompieri, dintre care patru au fost răniţi, au luptat sâmbătă contra incendiilor care au cuprins o zonă de munte din centrul Portugaliei unde focul a ucis peste o sută de persoane în 2017, au anunţat serviciile de prim-ajutor, notează AFP, citată de Agerpres. Unul dintre pompieri este în stare gravă, un sat a fost evacuat şi altul este ameninţat într-o zonă de munte şi foarte împădurită din regiunea Castelo Branco, la 200 de kilometri nord de Lisabona, potrivit bilanţului publicat pe site-ul Autorităţii naţionale pentru protecţie civilă.
Peste 700 de pompieri şi 240 de autovehicule au fost mobilizate, dar zborurile avioanelor şi elicopterelor folosite pentru a stinge incendiile au fost întrerupte la căderea nopţii.
Mai multe drumuri naţionale au fost închise.
Locuitorii satului Cardiga şi o plajă de pe malul fluviului Tajo „au fost evacuate ca măsură de precauţie”, a afirmat un purtător de cuvânt al Protecţiei Civile, Alexandre Penha. „Situaţia este complexă pentru că este vorba despre mai multe incendii din aceeaşi zonă care s-ar putea uni”, a adăugat el.
Incendiile, înteţite de vânturile puternice, progresau de la mijlocul după-amiezii pe trei fronturi în zone cu acces dificil.
Din cauza căldurii şi a rafalelor puternice de vânt, şase regiuni din centrul şi sudul Portugaliei au fost plasate sâmbătă în stare de alertă maximă la incendii.
În 2017, o serie de incendii devastatoare au făcut 114 morţi în aceeaşi regiune, mai scrie AFP.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata