NordNews
Avem ce spune

Peste 900 de femei și fete au dispărut în Peru în timpul lunilor de izolare și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu ele

Peste 900 de femei, dintre care 70% minore, au dispărut în Peru în timpul celor trei luni şi jumătate de izolare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat avocatul poporului, relatează Digi24, cu referire la AFP.

Înainte de izolare, se înregistrau, în medie, cinci dispariţii pe zi, dar acest număr a crescut la opt în această perioadă.

În perioada 16 martie – 30 iunie, 915 femei au fost date dispărute în Peru”, a declarat pentru AFP Eliana Revollar, responsabilă pentru drepturile femeilor. „Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele”.

Cazurile de fetiţe şi adolescente reprezintă 70% din totalul femeilor dispărute”, spune avocatul poporului, Walter Gutiérrez.

Cu toate că unele au reapărut ulterior, din cauza lipsei unui registru naţional de poliţie nu se ştie încă numărul celor date dispărute.

Există o reţinere din partea poliţiei în anchetarea acestor cazuri. Solicităm crearea registrului naţional al persoanelor dispărute, a menţionat Eliana Revollar.

În 2019, au avut loc 166 de cazuri de feminicid în Peru, a zecea parte dintre acestea fiind catalogată iniţial ca dispariţie.
Peru este a doua ţară din regiune cu cele mai multe cazuri de coronavirus (peste 384.000), după Brazilia, şi a treia la numărul de decese (peste 18.000), după SUA şi Mexic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"