NordNews
Avem ce spune

Peste două mii de persoane au traversat frontiera, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 777 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 944 traversări persoane,  dintre care 1 171 treceri la frontiera moldo-română, 474 treceri la frontiera cu Ucraina și 299 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 669 traversări persoane;
PTF Sculeni – 326 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 299 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 198 traversări persoane;
PTF Giurgiulești – Galați – 176 traversări persoane.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– patru încălcări ale regimului zonei de frontieră;
– patru persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.
În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 777 persoane și completate 1 944 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 715 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.
Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 62 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Praga, fiind înregistrați 299 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.
Totodată, a fost autorizată tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești – Galați și Giurgiulești – Reni, a 27 de cetățeni străini.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"