NordNews
Avem ce spune

Peste o sută de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări

Potrivit datelor înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit la stingerea incendiilor de vegetație în mai multe raioane ale țării. La Fălești pompierii au stins 12 ha de teren cuprins de flăcări, dar și peste 5 ha în raionul Sângerei.

Totodată, la Iepureni, raionul Cantemir, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație, care a cuprins o suprafață de teren de 12 ha.
Cele mai extinse suprafețe de ardere au fost raportate în raionul Ungheni unde focul a nimicit 40 ha de vegetație în localitatea Petrești și câte 30 de ha în localitățile Grozasca și Buciumeni.
Mai mult, angajații IGSU au fost solicitați în 14 cazuri pentru a lichida incendii de resturi menajere cu riscul răspândirii pe arii extinse.
În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere dar și vegetației uscate. În condiții de vânt şi umiditate redusă focarele se pot răspândi pe spații extinse și pot prezenta pericol pentru sectorul forestier și locativ. În caz de situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.
În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 35 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"