NordNews
Avem ce spune

Peter Michalko, în Găgăuzia: Uniunea Europeană este un partener durabil al R.Moldova

Peste 62.000 unități de echipament de protecție: 50780 măști medicale, 10080 respiratoare N95, 250 ochelari de protecție și 1128 halate impermeabile, au fost donate spitalelor raionale și instituțiilor de asistență medicală primară din UTA Găgăuzia – raioanele Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești, scrie deschide.md

Ceremonia de predare a avut loc joi, 23 iulie, la Comrat, cu participarea secretarului de Stat, Alexandru Holostenco, Șeful delegației Uniunii Europene, Peter Michalko,  Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah și Stela Gheorghiță, coordonator programe urgențe în sănătate publică, Biroul OMS din Republica Moldova.

Consolidarea sistemului de sănătate și protecția personalului medical este prioritatea noastră, doar astfel vom putea asigura servicii medicale calitative populației și trece peste pandemia COVID-19. Gestul de sprijin oferit pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, în lupta cu pandemia COVID-19, de Uniunea Europenă și Organizația Mondială a Sănătății, este unul valoros și extrem de important pentru protecția eroilor din prima linie”, a spus secretarul de Stat, Alexandru Holostenco.

Uniunea Europeană este un partener durabil al Republicii Moldova, iar sprijinul acordat în lupta cu pandemia COVID-19 va contribui la asigurarea sănătății populației și protecției lucrătorilor medicali.  Exprim mulțumiri eroilor din prima linie, pentru muncă și dedicație”, a menționat șeful Delegației UE, Peter Michalko.

Nici o pandemie nu a fost învinsă fără implicarea comunităților și oamenilor. Astăzi e acel moment în care trebuie să ne unim forțele și să demonstrăm responsabilitate și solidaritate. Doar prin eforturi comune putem proteja lucrătorii medicali, iar bolnavii să primească asistența medicală necesară”, a menționat Stela Gheorghiță, coordonator programe urgențe în sănătate publică, Biroul OMS din Republica Moldova.

 Din păcate, sistemul medical a avut și are de înfruntat o perioadă dificilă, cauzată de pandemia COVID-19. În lupta cu noul Coronavirus, susținerea partenerilor noștri este esențială. Mulțumim pentru deschidere și suport”, a menționat Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Donația face parte din prima tranșă a pachetului de asistență oferit de Uniunea Europeană în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, ca răspuns la pandemia COVID-19. Livrarea echipamentelor face parte din Inițiativa UE „Solidari pentru Sănătate”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"