NordNews
Avem ce spune

Petrișor Dumitrescu, prezent la ceremonia de finalizare a activităților militare, desfășurate în comun de militari din România și R. Moldova

Consulul General al României la Bălți a participat la ceremonia de finalizare a activităților aplicativ-militare și sportive, desfășurate în comun de militari din România și R. Moldova. Este vorba despre un exercițiu bilateral, desfășurat în perioada 4-6 iulie, de către un grup de militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski” din Piatra Neamț, România, împreună cu militarii din Brigada 1 Infanterie Motorizată „Moldova”.

Comandantul Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova”, colonelul Ion Ojog, a apreciat activitățile aplicativ-militare și sportive desfășurate în perioada 4-6 iulie, la Centrul de Instruire al Brigăzii și buna cooperare între cele două unități militare.
Consulul general și-a exprimat recunoștința și a felicitat efectivele pentru loialitatea, curajul, devotamentul și dăruirea de care dau dovadă în tot ceea ce fac pentru apărarea patriei. A apreciat în mod deosebit relația pe care unitatea militară din Bălți o întreține cu unități din România. A subliniat convingerea că militarii prezenți vor continua să mențină treaz spiritul de onoare și demnitate și vitejia înaintașilor.
Scopul exercițiului a constat în instruirea integrată, creșterea nivelului de interoperabilitate și sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din cele două armate.
România rămâne principalul partener al Republicii Moldova și acordă permanent sprijin pentru identificarea resurselor și implementarea celor mai eficiente măsuri în vederea ridicării calității vieții tuturor cetățenilor. Așa cum am demonstrat, vom continua să sprijinim dezvoltarea comunităților locale și integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"