NordNews
Avem ce spune

Petrișor Dumitrescu: ,,România va rămâne un susținător plenar al educației din R. Moldova!”

România rămâne, în continuare, cel mai onest partener, susținând plenar parcursul european al Republicii Moldova și oferă un sprijin amplu și pentru dezvoltarea educației.

Continuăm să susținem tânăra generație în parcursul academic, să apreciem și să recompensăm rezultatele excepționale la învățătură și să promovăm valorile noastre românești pentru cunoașterea lor autentică.

Accentuăm preocuparea pentru întărirea legăturilor dintre România și Republica Moldova, și vom continua să aducem în atenție realitățile de pe ambele maluri ale Prutului și să punem la dispoziție cele mai eficiente și moderne metode de predare și învățare, cu scopul de a crea un viitor luminos tinerei generații.

Prin implicarea consulului general Petrișor Dumitrescu, susținător al excelenței în educație, a avut loc vizita în România a celor mai buni elevi ai Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din municipiul Bălți, pentru descoperirea și cunoașterea valorilor istorice, sociale, educaționale și culturale românești, și semnarea Acordului de Cooperare între Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Iași și Colegiul Pedagogic ,,Ion Creangă” din cadrul Universității de Stat ,,Alecu Russo”.

Exprimăm profunda recunoștință pentru sprijinul generos al sponsorilor, familia Cosmin Cosma din România.

Obiectivele Acordului de cooperare se bazează pe eforturile comune în vederea realizării unui parteneriat activ pentru a iniția și valorifica activități în domeniul științelor educației prin organizarea de stagii de mobilitate, proiecte educaționale, schimb de bune practice în formarea profesională continuă pentru cercetare pedagogică și transfer de experiență pedagogică, activități extracurriculare.

Sprijinim constant accesul profesorilor și al elevilor din Republica Moldova la o informare de calitate, completă și complexă privind educația și cercetarea universitară din România. Ne exprimăm întreaga deschidere pentru accesul tinerilor la studii în România și revenirea acestora acasă, în vederea implementării celor mai bune practici europene pentru prosperitatea Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"