NordNews
Avem ce spune

Petrolul, alcoolul și tutunul se vor scumpi

Conform unor indicatori specificaţi în proiectul fiscal-bugetar pe anul 2020, se prevede actualizarea nivelului accizei specifice pentru produsele din tutun, alcool și pentru produsele petroliere și creșterea prețului în următorii trei ani. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” .

„Aceste accize au fost determinate având la bază următoarele argumente: 1. Angajamentele din Acordul de Asociere care prevede că până în anul 2025 trebuie să ajungem la minimul European. 2. Creșterea veniturilor bugetare și propunerile pe care noi le avem, presupune încasări suplimentare de 200 de milioane de lei anual din produsele de tutun. 3. Este important să asigurăm o diminuare a consumului. Ne vom bucura ca majorarea accizelor să ducă și la o diminuare a consumului de tutun, care cunoaștem că dăunează grav sănătății și eventuale aspect legate de o simulare de contrabanda”, a declarat Dorel Noroc.

Acesta a mai menționat că creșterea prețul pentru petrol va fi nesemnificativ. Impactul asupra prețului va fi de la 1% – 3%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"