NordNews
Avem ce spune

Petru Frunze : „Cu cât mai mult, Eduard Harunjen își subordonează Procuratura Generală cu atât mai mult enervează societatea”

Deputatul Petru Frunze cere demisia procurorului general Eduard Harunjen și scrie că, „cu cât mai mult își subordonează Procuratura Generală cu atât mai mult enerveaza societatea”, transmite unimedia.info.
„Procurorul General ar trebui să înțeleagă un lucru elementar, cu cât mai mult își subordonează Procuratura Generală cu atât mai mult enerveaza societatea și în mod special mii de cetățeni pe numele cărora au fost fabricate dosare penale. Presiunea societății va răbufni. Sute de primari cu dosare penale fabricate, împreună cu comunitățile locale, mii de agenți economici șantajati de bani sau preluate afacerile, se vor consolida eforturile și vor crea premize de demisie însă cu urmări mai grave. Avem procurori onești care doresc să muncească în interesul cetățenilor bazandu-se pe lege, acum au mainele legate. În timp apropiat Procurorul General va fi demis și va suporta consecințele prin care au fost badjocoriti cetățenii”, scrie Petru Frunze.
Mai mulți politicieni din actuala guvernare, printre care premierul Maia Sandu, dar și reprezentanți din societatea civilă au cerut demisia lui Eduard Harunjen.
În mediul online a fost inițiată și o petiție în acest sens. La ora actuală, petiția a fost semnată de peste opt mii de oameni.
Harunjen, la rândul său, a spus că „nu se ține de funcția de Procuror General”, dar că se așteaptă ca noua guvernare să îi ceară demisia în mod legal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata