NordNews
Avem ce spune

Pierluigi Collina şi-a anunţat demisia din fruntea Comisiei de Arbitri a UEFA

Pierluigi Collina şi-a anunţat demisia din fruntea Comisiei de Arbitri a UEFA. În vârstă de 58 de ani, Collina a făcut anunțul în timpul cursurilor de vară pentru arbitri de la Nyon și a invocat motive personale pentru această decizie. Arbitru până în 2005, italianul a îndeplinit această funcţie la UEFA din 2010, scrie digisport.ro
Italianul Roberto Rosetti va prelua funcția de președinte a Comisiei de Arbitri a UEFA, în locul compatriotului său Pierluigi Collina.

Desemnat de şase ori cel mai bun arbitru din lume de Federaţia Internaţională de Fotbal, Istorie şi Statistică, Collina a condus finala Ligii Campionilor din 1999 (Manchester United – Bayern Munchen 2-1) şi finala Cupei Mondiale 2002 (Brazilia – Germania 2-0).  Collina este cunoscut ca un adept al sistemului de asistenţă video pentru arbitraj (VAR), ce a fost introdus pentru prima oară la un Mondial la ediţia din 2018.
Roberto Rosetti, care are 50 de ani, a fost arbitru internaţional din 2002 până la retragerea sa în 2010. El a condus finala EURO 2008, câştigată de Spania împotriva Germaniei. În acel an, Federaţia Internaţională de Fotbal, Istorie şi Statistică l-a desemnat cel mai bun arbitru din lume. Rosetti a fost responsabil cu introducerea VAR la Cupa Mondială 2018 din Rusia, după ce a fost timp de doi ani şeful arbitrilor din ţara sa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"