NordNews
Avem ce spune

Plahotniuc demisionează din funcția de președinte al PDM

Vladimir Plahotniuc renunță la funcția de președinte al Partidului Democrat. Despre asta a anunțat chiar el într-o postare pe facebook, scrie tv8.md.
Politicianul susține că a luat această decizie, pentru ca Partiddul Democrat să poată evolua mai departe cât mai profesionist în opoziție și să contribuie la crearea stabilității în R. Moldova. Plahotniuc vrea să demonstreze că PDM nu este dependent de un singur om.
„PDM este ținut acum sub o presiune uriașă, din cauza că unii și-au greșit ținta. Vor să se lupte cu mine, dar o fac cu partidul, ceea ce consider că nu este bine atât pentru PDM, cât și pentru partidele pro europene din actuala alianță… Am luat această decizie și pentru că Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic în opoziție, un proiect care să fie elaborat după noile realități, de o nouă echipă de conducere”, scrie Plahotniuc.
Acesta îi îndeamnă pe membrii actualei guvernări să nu se răfuiască politic cu membrii partidului și cu funcționarii din diverse instituții publice, după ce PD a ajuns în opoziție:
„Una este însă să plătească partidul prețul politic pentru decizia asta, alta este să existe abuzuri și răfuieli împotriva oamenilor din partid și a funcționarilor din diferite instituții ale statului, care nu au nicio afiliere cu partidul. Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, îmi asum eu integral rolul de țintă a abuzurilor de orice fel, dar să nu se războiască cu colegii din partid, cu colegii din fracțiunea parlamentară a partidului”.
Vladimir Plahotniuc anunță că nu va renunța la mandatul de deputat, pentru că i-a fost acordat prin votul cetățenilor:
„Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni și orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparține cetățenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"