NordNews
Avem ce spune

Platforma DA a contestat la Curtea Constituțională plafonarea taxelor locale

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr Alexandr Slusari și Dinu Plîngău au contestat la Curtea Constituționale (CC) mai multe prevederi din politica bugetar-fiscală și vamală pentru 2021. În opinia acestora, prevederile „contravin principiului democrației, pluralismului politic, autonomiei locale și statului de drept”, scrie cotidianul.md.

 

„Aceste norme legislative, votate ca și alte multiple legi, cu încalcarea gravă a procedurii, reprezintă o limitare directă a autonomiei locale. Mai mult ca atăt, plafonarea taxelor locale contravine angajamentelor internaționale asumate de autoritățile naționale în domeniul democrației locale și în special Recomandării Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei”, a declarat Slusari.

Amintim că la 21 decembrie deputații Platformei DA au contestat la Curtea Constituționale alte două proiecte de lege aprobate de Parlament. Este vorba despre legea privind farmaciile mobile, cât și legea privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"