NordNews
Avem ce spune

Platforma DA: „Alianța Dodon – Șor a pus în joc sănătatea cetățenilor de dragul intereselor proprii”

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a criticat în cadrul unui briefing proiectele de legi votate ieri în Parlamentu de „majoritatea parlamentară Dodon Șor”. Vovoc susține că Igor Dodon și Ilan Șor s-au înțeles să împartă sferele de influență ale statului, iar domeniul farmaceutic i-a revenit lui Ilan Șor, transmite deschide.md. 

„Pe ultima sută de metri acestui parlament prioritate pentru majoritatea SorDon nu sunt problemele oamenilor dar împărțirea schemelor și a promovarea unor interese.  În ultima perioada s-a discutat mult despre aceasta coalitie ipocrita, eu însă vreau atrag atenția la un lucru care și l-au obținut grupul pentru Șor ca urmare a acestor negocieri, și care va afecta direct întreaga populație”, a declarat Vovc.

Acesta susține că „parte a negocierilor au fost modificările Legilor esențiale ce vizează activitatea farmaceutică”.

„Sub umbrela așa-ziselor idei nobile de ușurare a accesului la medicamente a populației se propune apariția Farmaciilor mobile, revederea modalitatii de formare a prețurilor de achiziție și reducerea adaosurilor comerciale la medicamentele compensate. Zic așa zisele, deoarece în realitate au cu totul alt interes. În realitate aceste proiecte au drept scop crearea unui monopol a marilor jucători pe piața farmaceutică și dispariția de pe piață a medicamentelor ieftine, precum și a farmaciilor mici individuale”, a mai declarat Vovc.

„Cetățenii trebuie sa știe. Odată cu votarea acestor proiecte mai multe farmacii pur și simplu nu vor mai putea activa și în scurt timp își vor sista activitatea. Se va începe monopolizarea pieței farmaceutice. Vor dispărea medicamentele ieftine de pe piața, iar cele care se vând fără prescripție medicala se vor scumpi. Amintesc, inclusiv medicamente care se folosesc și în tratarea infecției Covi- 19 se vor scumpi. Aceste proiecte care s-au votat ieri în a doua lectură sunt parte a înțelegerilor PSRM – Sor. De dragul intereselor proprii ei au pus în joc sănătatea cetățenilor. Platforma DA va folosi toate modalitatile legale pentru a nu permite ca aceste proiecte să devină legi”, a subliniat deputatul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"