NordNews
Avem ce spune

Platforma DA: „Am depistat mai multe nereguli pe parcursul zilei”

Platforma DA a sesizat Procuratura Anticorupție privind presupuse încălcări ale procesului electoral. Sisizarea a fost depusă de către deputatul Dinu Plângău, se arată într-un comunicat de presă al partidului, a declarat safenews.md.

Într-un comunicat de presă publicat de Platforma DA se menționează că au fost depistate încălcări privind transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturi contra-cost.

Avem misiunea de a ne securiza votul. Echipa Platformei DA a depistat mai multe nereguli pe parcursul zilei, precum transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturile contra-cost, toate acestea fiind documentate de echipele noastre, care și acum se află în preajma secțiilor de votare dschise pentru transnistreni. Din păcate, constatăm că reacția Poliției la sesizările noastre în teren poate fi numită viciată politic. Toate aceste încălcări și abuzuri au fost incluse într-o sesizare adresată Procuraturii Anticorupție pe care am și depus-o. Vorbim aici despre corupție și corupere electorală”, menționează reprezentanții formațiunii.

În sesizare, de asemenea, se solicită să fie luate măsuri urgente pentru a contracara fenomenul fraudării alegerilor prin transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului și coruperea electorală.

Platforma DA menționează că observatorii formațiunii continuă să sesizeze încălcări și ele sunt procesate. Acestea vor fi incluse în alte sesizări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"