NordNews
Avem ce spune

Platforma DA cere deblocarea urgentă a activității Parlamentului

Platforma DA cere deblocarea urgentă a activității Parlamentului și convocarea ședinței. În cadrul unei conferințe de presă vicepreședintele Palrlamentului, Alxandru Slusari, a menționat că este necesară deblocarea activității Parlamentlui deoarece poporul așteaptă lucru de la legislativ, iar blocarea activității nu poate fi justificată prin focare de epidemii, scrie deschide.md

Slusari și-a exprimat revolta față de tentativa de a bloca activitatea Parlamentului și unele acțiuni care uzurpează puterea în legislativ. Recent s-a luat unilateral decizia prin care Comisiile parlamentare urmează a fi convocate în regim on-line, deși se cunoaște că nu toate comisiile au această posibilitate. Totodată, parlamentarul a subliniat că Platforma DA condamnă blocarea activității Parlamentului, chemând membrii Biroului Permanent să se convoace în ședință și să pună pe ordinea de zi măcar proiectele de lege pe care există consens.

Nu înțeleg ”nareadurile” prin care președintele statului anunță ce va face Parlamentul, care se transforma într-o anexă a puterii executive. Este inadmisibil acest lucru! Dispoziția de a sista ședințele comisiilor permanente nu a fost nici discutată, nici aprobată de Biroul Permanent. Păi, haideți să dizolvăm Biroul atunci, dacă Greceanaia decide de una singură ce trebuie sa facă deputații! (…) Noi dezaprobăm ce se întâmplă acuma în Parlament. Nu suntem de acord cu această uzurpare a puterii, atât în afara Parlamentului cât și pe interior și chemăm, în primul rând pe toți membrii Biroului Permanent, să fim responsabili, chiar și fără socialiști noi avem majoritatea împreună cu ceilalți deputați. Haideți să convocăm ședința, să analizăm situațșia, să ajungem la un consens. La urma urmei să punem în agendă doar proiectele la care avem 70-80 voturi garantate, dar să aprobăm aceste proiecte. (…) Să nu fim folosiți pe post de mobilă și să deblocăm activitatea legislativului, adoptând legile necesare pentru țară!”, a declarat Slusari.

  • Alexandr Slusari a amintit câteva inițiative care trebuie adoptate de urgență:
  • legea privind protejarea producătorilor autohtoni față de supermarketuri;
  • decizii privind majorarea fondului de subvenționare a agricultorilor;
  • inițiativele legislative privind simplificarea procedurii de subvenționare pentru anul curent și anul viitor;
  • interpretarea Codului Electoral privind finanțarea campaniei electorale;
  • acorduri internaționale care urmează a fi ratificate.

Alexandr Slusari susține că este clar faptul că guvernarea a scăpat situația de sub control, însă deputații primesc salarii, nu se oprește economia, procesul educației și altele – poporul așteaptă activitate de la deputați: „Paralizarea activității Parlamentului nu este deloc onestă față de populația care zilnic merge la serviciu și își riscă sănătatea!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata